Belföld

Medgyessy Péter szerint Botka is Orbán egyik kihívója lehet

medgyessy péter (medgyessy péter)
medgyessy péter (medgyessy péter)

A volt miniszterelnök Tóth József kerületi polgármestert, Bárándy Péter volt igazságügyminisztert és Botka László szegedi polgármestert is el tudja képzelni az ellenzék jelöltjeként.

Az ellenzéki pártok „lassú felfogásáról” beszélt Medgyessy Péter volt miniszterelnök az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Medgyessy szerint egy esetleges választási szövetség tető alá hozatalában az MSZP-nek mint a legerősebb ellenzéki pártnak van a legnagyobb felelőssége. Az exminiszterelnök szerint az összefogást olyan alapvető kérdések megfogalmazásával kell kezdeni, amelyekben az összes szereplő egyetért. Ilyen lehet a gazdasági növekedés vagy a munkahelyteremtés; a konkrét szakpolitikai célkitűzések csak ezen kiindulási pontok kijelölése után következhetnek.

A ma sokat vitatott személyi kérdésekkel kapcsolatban Medgyessy kifejtette: a háttérben már folytatni kellene konzultációkat, amennyiben pedig a jelenlegi pártok vezetői közül nem sikerül megfelelő jelöltet találni, el kell gondolkodni a harmadik személy kérdésén. Ennek kapcsán Medgyessy Péter az utóbbi időkben egyre többször emlegetett Botka Lászlón (MSZP) kívül két nevet is említett:

Tóth József XIII. kerületi szocialista polgármestert, illetve Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert is. A jövőbeni jelölttel szembeni általános elvárásként az egykori kormányfő az őszinteséget, a tiszta beszédet és az egyenességet jelölte meg. Meglátása szerint Magyarországnak ma is olyan miniszterelnök-jelöltre van szüksége, aki reményt tud kelteni a választókban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik