Belföld

Villamosparádé Szegeden

Időutazásra invitálták szombaton délután a szegedieket abból az alkalomból, hogy felavatták a város új, kilenc tagból álló villamosflottáját.

A szegedi villamosközlekedés több mint százéves históriáját elevenítették fel, amikor a SZKT teljes villamosflottáját felvonultatták a főposta és a bíróság közötti, tavaly felújított vonalszakaszon: az 1910-ben gyártott, majd két éve Szegeden teljesen felújított favázas nosztalgia villamostól kezdve a 313–314-es pályaszámú ikerkocsikon keresztül, a 2010-ben nyugdíjba küldött Bengálik és a ma is forgalomban lévő Tatrák egy példánya segítségével elevenítették fel a szegedi villamosközlekedés történetét. Végül begördült a város legújabb villamosflottájának, a Swing Szegednek egyik napsugár sárga járműve.

A kilenc új, alacsonypadlós járműből álló Swing Szeged villamosflottát a lengyel PESA Bydgoszcz SA cég képviseletében Jacek Jodda adta át ünnepélyes keretek között Botka Lászlónak. Ezt követően Szeged polgármestere lépett az ünnepi emelvényre, majd lengyelül köszönte meg a kivitelezőknek a határidőre leszállított villamosflottát. A városvezető még márciusban, az első Swing szerelvény megérkezésekor ígérte meg, ha a lengyel cég időben leszállítja a teljes flottát, lengyelül fogja megköszönni a munkájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik