Belföld

Elemzik a térkamerák felvételeit az arab sakkozó ügyében

térfigyelő (térfigyelő kamera, )
térfigyelő (térfigyelő kamera, )

A térfigyelő kamerák felvételeinek vizsgálatával folytatódik a nyomozás a Szegeden megvert arab sakkozók ügyében - írja a hvg.hu.

Szaúd Mohamed Al-Marzúki, az Egyesült Arab Emirátusok egyik sakkvezetője a feljelentése szerint egy szintén az emirátusokból érkezett fiatal társával sétált vacsora után múlt pénteken Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában, amikor egy gépkocsi meg akarta őket állítani. Elmenekültek, ám az autóval üldözőbe vették őket, és miután utolérték, a járművel utazó határrendészek a sakkozó állítása szerint egy igazoltatás során bántalmazták, a férfinak öt bordája tört el az incidens során.

A The National című lap úgy tudja, a támadásban megsérült Al-Marzúkit hamarosan kiengedik a kórházból, a nyomozás pedig folytatódik, ezúttal a térfigyelő kamerák felvételeit fogják átnézni a magyar hatóságok.

A két sakkozó szombaton tért volna haza, a pénteki lett volna az utolsó napjuk Magyarországon – tette hozzá a lap, amely szerint az utazás célja az volt, hogy Abdulrahmant felkészítsék az augusztusi, Athénban tartandó junior sakkvilágbajnokságra. Az emirátusokbeli nagymester a vébére Szegeden Lékó Péterrel készült fel, aki a támadás után együttérzéséről és támogatásáról biztosította két sporttársát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik