Belföld

Vizes siker Vásárhelyen

Rekordbevétel és fejlesztések a junior úszók Európa Bajnokságának megrendezését elnyerő városban.

60 milliós rekordbevételt ért el nyáron a vásárhelyi strand és uszoda – számolt be a Hód-Fürdő Kft. felügyelő bizottságának elnöke. Kovács Pál elmondta: mivel a bevételekkel együtt az elmúlt években jelentősen növekedett a látogatói szám is, így már arra a 130 millió forintos városi támogatásra sincs szükség, ami nélkül évekkel ezelőtt a cég működése elképzelhetetlen volt. Újabb fejlesztéseket is terveznek a strandon: két újabb fedett medence is épülhet, több mint 300 millió forintból.

Ahogy arról akkor beszámoltunk: szeptember végén az Európai Úszó Liga (LEN) lisszaboni kongresszusán úgy döntöttek: a város rendezheti meg a junior úszók 2015-ös Európa Bajnokságát. Hódmezővásárhely mellett a horvát Rijeka és az  izraeli Netanja akarta még megrendezni a viadalt, ám a szavazásnál a vezetőség döntő többsége a magyar pályázatot támogatta.

Emellett a kongresszus Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét, a LEN gazdasági vezetőjévé választotta, és negyedmagával 2013-tól 2017-ig továbbra is ő képviselheti Európát világszövetség vezető testületében, a FINA Büróban. Így a három év múlva esedékes hódmezővásárhelyi vizes versenyt  több magyar  is segítheti a szövetségen belül.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik