Szórakozás

Újabb három gyanúsított a drogügyben

drogügy (drogügy)
drogügy (drogügy)

A rendőrség rajtaütésekor a házaspár és lányuk éppen a WC-n akarták lehúzni a gyilkos anyagot.

Újabb három gyanúsítottat fogott el a rendőrség abban a drogterjesztési ügyben, amely összefüggésbe hozható a két Fejér megyei fiatal halálával. A nyomozócsoport beazonosított egy budapesti családot, akik – a nyomozás jelenlegi állása szerint – terítették azt a gyilkos szert, amelyből halála előtt a 18 éves székesfehérvári és a 28 éves csákvári férfi is fogyaszthatott – értesültünk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleményéből.

A rendőrségi rajtaütéskor a házaspár és lányuk éppen a mellékhelyiségben próbáltak megszabadulni az „anyagtól”. A nyomozók a házkutatás során, a kábítószergyanús anyagon kívül több, kábítószer terjesztéshez használt eszközt lefoglaltak. A drogdíler família kihallgatása megkezdődött.

Az első nyomok öt személyhez vezettek, akik ellen eljárást kezdeményezett a rendőrség,de ők a bírósági tárgyalás után szabadon távozhattak. A szakértők a haláleseteket a para-metil-4-metilaminorex vegyület jelenlétével hozták összefüggésbe, amit eddig Magyarországon nem használtak, mindössze Hollandiában azonosították 2012-ben. A rosszulléteknél még nem derült ki ennek a szernek a szerepe. Még tucatnyi fiatal lehet veszélyben az új kábítószer miatt. A meghalt fiataloknál tapasztalt hasonló tünetekkel tizenkét ember fordult orvoshoz, és valamennyien fogyasztottak drogot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik