Belföld

Koszorúzással emlékeztek Szent Istvánra Győrött

Ma, a Szent István-i szilárd alapokra, de az alapoktól kell újjáépítenünk a magyar életet” – hangzott el a Bécsi kapu téren tartott megemlékezésen.

Simon Róbert Balázs alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, Szent Istvánban, államalapító királyunkban, a magyar nemzet új életútját kijelölő alkotó egyéniséget, minden idők legnagyobb magyarját tiszteljük. Ő volt az a király és szent, aki egyház- és nemzetépítőként tudatosította a magyarokban és az akkori Európával, hogy adottságai, teljesítménye és szellemi gazdagsága tekintetében a magyarok helye a legrangosabb nemzetek között van. Ez az elsőség pedig nemcsak hitet jelent, hanem azt is, hogy a magyarságnak küldetése, feladata, felelőssége van és ezáltal, – ami a legfontosabb: jövője.

„Ma, a Szent István-i szilárd alapokra, de az alapoktól kell újjáépítenünk a magyar életet. Ebben a folyamatos építkezésben pedig szükség van mindenkire. Minden magyarra, minden győrire. Szükség van az országépítőkre. Mert sosem lehet egy nemzet sikeres, ha nem alulról, a kisközösségek sziklaszilárd és egy évezreden át megtartó szintjéről kezdi az építkezést, mert csak ezekre a biztos alapokra épülhet erős ország.

Az építkezés összetett és fáradtságos feladat. Az építkezéssel együtt jár a munka, az áldozat, az újrakezdés, és a küzdelem.És az építkezéshez hit is kell, türelem is, fizikai erőnlét, és idő. A nagy szellemi rendszerek újjáépítése és a szellemi építkezés elválaszthatatlanul összetartoznak. Szellemi és hitbéli biztos kapaszkodók nélkül az emberi elszántság és akarat, a jó szándék, a fizikai erőnlét, és a kemény munka önmagában kevés.”

„Az ország újjáépítése elkezdődött, amelyhez szükség van mindazokra, akik hittel, tudással, munkával, és ha kell küzdelemmel – maradandó jövőt építenek.” – zárta az alpolgármester.

A megemlékező beszéd után a Hangraforgó Együttes műsorát láthatták az ünneplők, az esemény Szent István szobrának megkoszorúzásával zárult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik