Sport

Nyögvenyelős győzelem

A listavezető Albacomp a liga utolsó, nyeretlen Zaleegerszeg vendége volt, a fehérváriak nem remekeltek, ám 71-59-re nyertek, ezzel továbbra is vezetik a táblázatot.

„Mindig nagyon félek az ilyen, papírformának tűnő mérkőzésektől”- közölte a kezdés előtt, az egerszegi csarnok lelátóján Halm Rolland, a fehérváriak ügyvezetője, a mellette álldogáló klubelnök, Nagy Gábor csendben jegyezte meg: „Nem lesz gond. Ha nem is könnyedén, de nyerünk”. Chism zsákolása vezette be a derbit, majd El-Amin és Keller is betalált, az albások 10-4-re elléptek, ki is kérte első idejét a hazai szakvezető, Kis Attila. Keller gyorsan összeszedte második személyi hibáját, a legutóbbi, Pécs elleni, hazai bajnokin szintén csereként bizonyító Juhos érkezett pályára. Gáspár Dávid pontjai közelebb hozták a hazaiakat, aztán frissítés gyanánt társa, a kispadon kezdő Vertetics lépett pályára. El-Amin ügyeskedett a palánk alatt, a fehérváriak 15-6-ra vezettek, hirtelenjében Chism két dobást rontott, viszont Hendlein triplája nyomán 22-13-as fehérvári előnnyel zárult a játékrész.

A második negyedet Vertetics triplája vezette be, kisvártatva dobott még egyet, s mivel Keller és El-Amin is rontott, Kinter látványos zsákolása azt jelentette, a hazaiak komolyan gondolják a felzárkózást. Hollis magára talált, megint megnyugtató volt a fehérvári előny (29-21), ám az amerikai bedobót ütésért, teljes joggal kiállították. „Megint mehetek a fegyelmi bizottság elé. Nagy élmény lesz…” – morogta Halm Rolland, aki az esemény miatt érthetően nem volt önfeledt, ráadásul a találkozón jócskán romlottak Braniszlav Dzunics variációs lehetőségei. Whirthwort távoli kosárral egyenlített (30-30), Simon négy pontja fontos volt, ám a zárás előtti pillanatokban átvette a vezetést a ZTE, Hines triplájával, 35-34 oda.

Fordulás után El-Amin távoli pontjaival megint a fehérváriaknál volt az előny, ám a két, hazai légiós, Hines és Whithworth jóvoltából a hazaiak rendre három ponttal vezettek, ráadásul El-Amin büntetőkből sem tudott betalálni. Chism zsákolásával egyenlő lett az állás (42-42), az addig sokat nem mutató Perine ügyeskedett, ám a negyedet Simon remek megmozdulása zárta le, 46-45 az Albacompnak.

Perine triplája nyitotta a záró etapot, azonnal időt kért Dzunics Braniszlav. Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, a fehérváriak szezonbeli leggyengébb játékukkal jelentkeztek. El-Amin két büntetőjét ezúttal beszórta, Simon triplája pedig a megnyugtató, hatpontos vendég előnyt jelentette. Kis Attila is időt kért, de ez nem használt, a vendégek legjobbja, a végig magabiztos Simon közelről és távolról sem volt hajlandó hibázni, vezérletével tízpontosra nőtt a különbség, az Albacomp végül 71-59-re nyert.

A Fehérvári kenguruk szerdán, este, a hétvégi fordulóban Szolnokon, bombameglepetésre, magabiztosan diadalmaskodó Paksot látják vendégül. Nagy meccs lesz, nem vitás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik