Sport

Az ukránok nyertek

A törökországi Belekben edzőtáborozó Videoton FC lejátszotta második felkészülési mérkőzését, ellenfelük ezúttal az ukrán Tavrija Szimferopol volt.

A Tavrija az első ukrán bajnokcsapat volt 1992-ben, de utána már leginkább a tabella középmezőnyében foglaltak helyet a sötétkék-pirosak. 2010-ben újabb szenzációs eredményt értek el: megnyerték az Ukrán Kupát, a döntőben a Metalurch Doneck ellen hosszabbítás után győztek.

Videoton FC – Tavrija Szimferopol 0-2 (0-2)
Videoton FC: Tujvel – Szolnoki (Jeff Silva), Apostolopoulos, Vaskó, F. Oliveira – Gyurcsó, Mitrovics (Vasziljevics), Polonkai, Gosztonyi – Evandro, Torghelle
A 70. perctől: Tujvel – P. Vinícius, Caneira, Brachi – Gosztonyi, Tóth B., Kovács I., Sándor Gy., Walter Lee – Nikolics N., Perics
Tavrija: Kahriman – Gomenyuk, Adeleye, Jezersky, Kubik – Nazarenko, Marco Né, Ljubicic, Rubén Gomez – Fescsuk, Afolabi (Pricsinyenko)
Gólok: Fescsuk (11-esből), Nazarenko

Az összecsapás 12., illetve a 18. percében szerzett két találattal győzött az ukrán gárda.

– Meghatározó volt a két gól, amelyet a találkozó elején kaptunk. Ezt követően viszont felpörögtek a fiúk, és egyre jobban játszottunk, kiegyenlítetté vált a párharc. A találkozó végén pedig már kifejezetten fölényben voltunk, több komoly helyzetet sikerült kidolgoznunk, és egy kapufánk is volt. Nagy kár, hogy Apostolopoulos fejese nem ment be – nyilatkozta Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője a mérkőzés után a klub hivatalos honlapjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik