Belföld

Jön a gőzös! Szombaton érkezik a vasparipa Győrbe

A vasparipa menetrend szerint 11.22-kor gördül be a vasútállomásra, miután átkelt a Bakony festői tájain. Győrben látványos mozdonyfordítást is végeznek, mielőtt visszaindul a nosztalgia-szerelvény Veszprémbe.

Idén már sokadik alkalommal kel útra a Bakonyvasút Szövetség jóvoltából a gőzmozdony. A Cuha-völgyében húzódó műemléki vasútvonal, mely Győrt és Veszprémet köti össze, rengeteg kirándulót és természetkedvelőt vonz minden évben.

Várhatóan a gőzmozdony győri érkezése sem lesz másképp. 2012-ben több százan, kicsik és nagyok egyaránt várták, hogy a gigantikus mozdony sziszegve, pöfögve begördüljön a megyeszékhely peronjához.

A MÁV Nosztalgia Kft-vel együttműködésben a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség ismét gőzvontatású nosztalgiavonattal ünnepli meg a 2011-ben végleges műemléki státuszt elnyert Cuha-völgyi Bakonyvasút ez évi ünnepnapját. Az eseményre 2013. április 27-én szombaton kerül sor Veszprém-Győr és Győr-Veszprém között Zirc, Porva-Csesznek, Vinye, Bakonyszentlászló megállásokkal – tájékoztatta a Győr24-et Bödecs Barnabás, a szövetség elnöke.

A részéletes programról korábban már olvashattak a Győr24-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik