Belföld

Diótörő a Szentpétervári Állami Balett előadásában

A Győri Nemzeti Színházban pénteken délután a Szentpétervári Állami Balett a Diótörőt adja elő, még soha nem látott módon.

A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló produkciója két kiemelkedően magasan képzett igazi balett ikon Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződnek, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak.

Az kitűnő táncművészek előadása december 23-án, 17 órákor a Győri Nemzeti Színházban lesz látható.

Az együttes körülbelül 100 főből áll, tagjai rendkívül fiatalok, köszönhetően annak, hogy a legmagasabban képzett táncművészek hamar egy-egy nyugati országban próbálnak szerencsét. Magyarországra az úgynevezett utazó verzió jut el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepel. A műsor másfél órás, melyet Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografált. Az ő munkásságát 2006-ban a szentpétervári kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta.

Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítik. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ összes nagy színpadán. 2004-ben és 2005-ben a szentpétervári együttes Diótörő előadását választották az „Év produkciójának”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik