Sport

Fehérváron az NMK döntő

Péntektől kezdődik a Női Magyar Kosárlabda Kupa Fehérváron, a Vodafone Sportcentrumban, az első labdát 13 órakor dobják fel.

1951-ben rendezték az első Magyar Kupát a hölgyeknél, az idei az 57. kiírás lesz (1955 és ’62 között nem rendezték meg). Ahogy a férfi szakágban is, kezdetben fővárosi egyeduralom jellemezte a kupát – az első 35 kiírásból csak kétszer nyert vidéki együttes. Számunkra óriási büszkeség: mindkétszer fehérvári! 1966-ban és 1970-ben is A Videoton (először Székesfehérvári VT Vasas néven) szerezte meg a serleget, a város sporttörténelmének arany lapjaira kívánkozó sikerek ezek. Sajnos hosszú évek óta nincs már fehérvári élvonalbeli női csapat, de most házigazdaként visszatérhetünk a női szakág vérkeringésébe – írta meg a szekesfehervar.hu.

A fővárosi uralmat amúgy 1992-ben tehettük múlt időbe, akkor a Diósgyőr nyert, onnantól kezdve már csak kétszer került a serleg Budapestre. Mert megkezdődött a pécsi diadalmenet, majd a soproni nyerőszéria! A PVSK aranykorszaka tíz évet ölelt fel, ez alatt kilencszer a baranyaiaké lett a trófea, hétszer soproni csapatot vertek a fináléban.

Persze volt, amikor nem a “fő ellenség” GYESEV-et, hanem a Soproni Postást – ki hitte volna akkoriban, hogy 2014-ben nem Sopronnak, hanem Pécsnek lesz két csapata…? Márpedig így van, a kissé sanyarúbb és viszályoktól sem mentes jelenben egymást gyűri a PEAC és a PINKK – pénteken speciel a Vodafone Sportcentrum parkettjén! De a másik slágerpárosítás sem akármi: már csak azért sem, mert a Sopron a legutóbbi három kiírás győztese, a Diósgyőr pedig a bajnokságban a fő kihívó! Lesz tehát két nagy rangadó már az első napon, ezek győztesei papírforma szerint a fináléba is bejutnak, mert a másik ágról sokkal könnyebb ellenfelet kapnak.

A pénteki program:

13.00: MTK – Szekszárd
15.30: PEAC – PINKK
18.00: ZTE – Cegléd
20.30: Diósgyőr – Sopron

Szombaton 17.30-kor és 20.00-kor rendezik a két elődöntőt (az első kettő és a második kettő negyeddöntő győztesei között), vasárnap 14.15 a bronzmeccs, 16.45 a döntő kezdési iőpontja. A döntőre a napi jegyek 500 forintba kerülnek, szervezett iskolai és akadémiai csoportoknak a belépés ingyenes!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik