Belföld

Bérletben gazdag évad!

Csütörtökön tartotta évadzáró társulati ülését a Győri Nemzeti Színház. Forgács Péter szerint, munkában gazdag, sikeres évadot könyvelhetett el a teátrum.

Újra megteltek a Nagyszínpad vörös székes sorai. Igaz, ezúttal nem a közönség, hanem maguk az alkotók foglalták el a nézőteret, június 14-én ugyanis megtartotta hagyományos évadzáró ülését a győri színház társulata. Forgács Péter nemcsak a szezont, hanem első teljes, igazgatói évét is beírta a teátrum krónikás könyvébe, mégpedig nem is akár milyen eredménnyel, hiszen több mint 8000 bérletes tette le voksát idén a társulat mellett. Vagyis folyamatosan nő a nézőszám, a jövő évadra szóló bérletek közül például már közel 5000-et értékesítettek, 1800 foglalt bérletet regisztráltak és akkor hol van még az árusítás vége. „Az volt a legfontosabb célom, hogy még több állandó nézőt csábítsak az intézményünkbe, ezen a szervezésünk is sokat dolgozott. Őszintén mondom, hogy az elmúlt esztendőben minden társulati tag nagyon szép munkát végzett” – hangsúlyozta a direktor.

Forgács Péter elmondta, hogy a nagy érdeklődésnek köszönhető az is, hogy számos darabot át kellett vinniük a következő évadra, így például nagyon népszerű a Hajmeresztő vagy a Portugál, de az Al Addint is műsoron hagyták. Az igazgató azt is elárulta, hogy a jövőben is szerveznek külön az iskolás és egyetemista korosztálynak előadást, és természetesen a nyílt napot is megtartják, melynek előkészületei már javában tartanak a színfalak mögött.

Az elmúlt évek hagyományait követve ezúttal is díjeső koronázta a társulat találkozóját. Elsőként a nyugdíjba vonuló kollégákat búcsúztatták, majd az új, Örökös Tagokat, így Bojtár Imrénét és Molnár Etelkát köszöntötték. De csütörtökön az ifjú tehetségek is átvehették jelképesen elismeréseiket, a Kisfaludy-ösztöndíj 2012-ben, Kiss Tündéhez és Molnár Zsolthoz vándorolt. A színháznál egy éve játszó Tündi, a társulat szavazatai alapján egyúttal a Kisfaludy-díjat is bezsebelte, a már oszlopos tagnak számító Nagy Balázzsal karöltve. A művészek úgy nyilatkoztak, nagyon fontos számukra ez a díj, hiszen óriási elismerés, ha egy színész munkáját saját kollégái méltatják.

Bár hamarosan itt a nyár, azért a teátrum munkatársainak jócskán van még feladatuk. A Jekyll és Hyde próbái, valószínű, hogy még most ebben a pillanatban is tartanak, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékokat a győriek indítják majd el. Emellett egy nagy beruházás is elkezdődik a szünidőben az intézményben, a színpad padlóját teljesen kicserélik és a felújítják a gépészetet is. Erre pedig utoljára 30 éve volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik