Belföld

Tovább támad az influenza

Az influenza-aktivitás a magas tartományban van, az előző influenzaszezonban észlelt legmagasabb érték több mint kétszerese.

Fejér megye egész területét tekintve az influenza-aktivitás a magas tartományban van, az előző influenzaszezonban észlelt legmagasabb érték több mint kétszerese. Fejér megye területén, 2013. 8. hetében 2669 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 27,7 %-kal több, mint az előző héten. A Székesfehérvári és a Móri, Bicskei Járási Intézet illetékességi területén az influenza aktivitása magas, a Dunaújvárosi területen megközelítette a magas aktivitási tartományt.

Magyarországon az eddigi tapasztalatok alapján az influenzajárványok 6-8, legfeljebb 10 hétig tartanak. Mindezek alapján a megbetegedések számának további emelkedése lehetséges. Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon, és kövessék orvosuk tanácsait- áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik