Belföld

Brutális rablás Győrben: megütötte és kifosztotta 93 éves áldozatát

Szomszédja jelentette be telefonon 2012. október 26-án reggel a rendőrség ügyeletére, hogy előző éjszaka szomszédasszonyához betörtek Győr-Szabadhegyi otthonába.

A Győri Rendőrkapitányság élet- és ifjúságvédelmi nyomozóinak rövid időn belül látóterébe került a 49 éves elkövető, akit a bíróság 2012. november 23-án előzetes letartóztatásba helyezett.

Szomszédja jelentette be telefonon 2012. október 26-án reggel a rendőrség ügyeletére, hogy előző éjszaka szomszédasszonyához betörtek. Győr-szabadhegyi családi házában a nyugdíjas nő már aludt, mikor egy számára vadidegen ébresztette fel őt, az éjszakai órákban.

Felkeltette az idős asszonyt, akit több alkalommal fellökött és megütött, ezzel a sértettet arra sarkallta, hogy készpénzét és arany ékszereit adja oda neki. Azért hogy szavainak nyomatékot adjon, arany fülbevalóját kitépte a 93 éves nyugdíjas füléből, majd értékeket keresve, felforgatta az egész házat. Kutatása eredményeként több százezer forint értékben vett magához ékszereket és készpénzt. Mielőtt végleg távozásra szánta volna el magát, megfenyegette áldozatát. Felhívta figyelmét arra, hogy a rendőrséget csak egy óra elteltével értesítheti.

Az asszony másnap a baleseti ambulancián orvosi ellátásban részesült, a bántalmazástól könnyű sérüléseket szenvedett. A nyomozás adatai alapján a nyúli illetékességű férfi a családi ház nyitva hagyott pinceablakán mászott be a belső helyiségekbe, s jutott el a szobában alvó sértettig. Az asszony az őt ért hirtelen sokk ellenére részletes személyleírást tudott adni támadójáról.

A nyomozás során beszerzett adatok és a rabló személyleírása alapján a kapitányság élet- és ifjúságvédelmi nyomozóinak rövid időn belül látóterébe került az a 49 éves férfi, aki korábban már több alkalommal segédkezett az idős nyugdíjasnak, a háza körüli kerti munkákban.

Gyanúsítottkénti kihallgatásakor először még tagadta a terhére rótt bűncselekményt, ám az ellene felsorakoztatott bizonyítékok hatására vallomásában ellentmondásba keveredett és végül beismerő vallomást tett. Előzetes letartóztatása mellett – melyet a bíróság 2012. november 23-án rendelt el -, ellene a Győri Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik