Belföld

Jövőre tárgyalnak velük

A miniszterelnök a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz irányította a vasas szakszervezeti szövetség levelét, meghallgatásukra várni kell.

A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség december 6-án levelet írt a miniszterelnökhöz a Munka Törvénykönyvének változásai miatt. A válasz megérkezett. Ebben az áll, hogy a megkeresés tartalmára való tekintettel a levelet illetékességből továbbították a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz- adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap, hétfőn.

A Fehérvár24 Mucsi Zoltántól, a szakszervezet elnökétől megtudta: Annak örül, hogy nem tették a süllyesztőbe az ügyet. Jobb lett volna, ha idén kerül sor a találkozóra, de elfogadja a választ.

A levelet Mucsi Zoltán az után írta meg, hogy bejelentették: az ISD Dunaferr Zrt-től 300-400 alkalmazottat küldenek el.

Azt szeretnék elérni, hogy figyeljenek rájuk, hiszen a Munka Törvénykönyvének változtatása ellenkező hatással jár, mint ígérik. A kormány szándéka szerint könnyítik a munkáltatók terheit, növelik a foglalkoztatást, a versenyképességet, ezzel szemben nőnek a munkáltatók terhei, spórolni akarnak, és úgy tesznek, mint a süllyedő léghajó kapitánya: kidobják a léghajóból a többlet súlyt.

Dunaújvárosban egy gyárból, a Vasműből élnek az emberek nagyrészt. Eddig egy politikai rendszer sem mert hozzányúlni, pedig a gyár kevésszer volt nyereséges- hangsúlyozta Mucsi Zolán. Hozzátette: szomorú, hogy a levél nem mozgatta meg a dunaújvárosi üzemek fantáziáját, nem csatlakozott hozzájuk senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik