Belföld

Biztonságosabb lehet a gyermekvárás Fehérváron

Új ultrahangos diagnosztikai berendezést adtak át a nővédelmi központban.

A központban eddig működő ultrahangot még az ezredfordulón vásárolták. Már elhasználódott, korszerűtlen volt, és a szervizelése sem volt biztosított.

Az új gép hétfőn tartott ünnepélyes átadásán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: tavaly áprilisban egy hasi ultrahangos diagnosztikai berendezést szerzett be Székesfehérvár önkormányzata a Humán Szolgáltató Intézet által működtetett Család- és Nővédelmi Központ számára, mely segítségével gyorsabbá vált a páciensek vizsgálata. Most a szülészeti-nőgyógyászati ultrahangos diagnosztika területén érhető el minőségi javulás az új berendezés üzembe helyezésével.

A korszerű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang berendezés a várandósság korai szakaszától biztosítja a kismamát és a családot arról, hogy rendben fejlődik a magzat és időben megvalósulhat az esetlegesen szükséges beavatkozás- emlete ki Östör Annamária egészségügyi tanácsnok

Varga Márta a Humán szolgáltató Intézet vezetője hozzátette: a géphez pénzügyi fedezetet az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól kapott finanszírozás adott. Ennek egy részét minden évben tartalékolták, azért hasonló, nagyobb volumenű beruházásokat valósíthassanak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik