Belföld

Az önkormányzat cáfolja a bőrgyárról megjelent híreket

Székesfehérvár továbbra is a Királyok városa, jelentette ki közleményében a fehérvári önkormányzat.

“A mai nap során hevenyészett plakátokon és kétes hírű internetes portálokon arról olvashattak a székesfehérváriak, hogy az évek óta használaton kívül álló egykori Bőrgyár hasznosítására született kormányzati elképzelések eredményeként városunk hamarosan a „bűnözés melegágyává” válik.” – kezdi közleményét a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja.
Megítélésük szerint a híresztelések mögött a Jobbik és a Magyar Gárda áll. A közleményt kiadók szerint a jobbikosok azt állítják, hogy döntés született egy roma központ létrehozásáról Székesfehérváron, amit csütörtöki ülésén a város önkormányzata az érintett bőrgyári ingatlan ingyenes átadásával támogat.
A ma kiadott közleményben határozottan leszögezik, hogy a csütörtöki közgyűlés ugyan tárgyalja az ügyet, de az előterjesztő Cser-Palkovics András polgármester olyan javaslatot tesz a városatyák elé, ami alapján az ingatlan ingyenes átadását a testület el fogja utasítani, ugyanis az átadásról a nemzeti vagyon hasznosításáról szóló jogszabályok nem adnak lehetőséget.

“A törvények ismerői számára a döntés nem okoz meglepetést, így minden ezzel ellenkező híresztelés nem más, mint a Teleki Gimnáziummal kapcsolatos ügyhöz hasonló alaptalan politikai hangulatkeltés. Az Önkormányzat sajnálatát fejezi ki, hogy a Jobbik és holdudvara újabb, hamis információkon alapuló híreszteléssel kelti rossz hírét Székesfehérvár városának, anélkül, hogy a Teleki-ügy miatt elnézést kért volna.” – zárja közleményét Székesfehérvár Önkormányzata.

Az biztos, hogy a korábbi, bizottság előtt tárgyalt javaslatot az előterjesztő polgármester eszerint módosította: a székesfehérvári 5528 hrsz-ú ingatlan (bőrgyár a szerk.) Roma Kulturális Központ hasznosítására vonatkozó javaslatot nem támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik