Sport

Még lehet fordítani a visszavágón

Tisztességgel helyt állt idegenben a vásárhelyi csapat szombaton a szezon utolsó előtti mérkőzésén.

A 13 órai kezdés remek ötlet volt a házigazdáktól: még szüleik sem tudták megnézni a tehetséges kecskeméti fiatalokat. Bár az, hogy “kecskeméti” költői túlzás – hiszen közülük mindössze egyetlen ifjú a hírös város szülöttje….

Mindkét csapat gondolata az ebéden járt az első negyedben – hihetetlen gyenge színvonalú küzdelem volt, amiből utolsó másodperces szerencsés kosaraikkal a házigazdák jöttek ki jobban (18-11). A vendégcsapatból csak a két center – Kukla és Schéda tudott pontot szerezni.

A második negyed sem hozott sokkal jobb játékot. A negyed elején elment a Kecskemét (27-15), de Czibere tripláival és a centerpáros remek játékával partiban tudtak maradni a kék/sárgák 29-25). A hazaiak végtelenül egyszerű, de precíz támadásokból szerezték pontjaikat.  A vásárhelyi irányítók egymást múlták felül eladott labdák és rossz döntések tekintetében, így nagy bravúrokra volt szükség védekezésben – hogy ezt ellensúlyozni tudja dr. Elek András legénysége.

A második félidő elején (ebéd nélkül is) sikerült elszunnyadnia a Kosársulinak (47-31), de az időkérés a cserék segítettek (47-41). Az irányítók továbbra is szinte csak hibáztak, és a vásárhelyi zónavédekezés is rossz ötlet volt (61-44), de az emberfogásra visszaváltás – no meg Schéda szép betörései segítettek (61-49) Sajnos a fiatal játékos válla megsérült a 30. percben (vissza sem tudott állni többet).

Az utolsó negyedben Czibere és ( a végére belelendülő) Vas révén sikerült egy normális eredményt elérni: a végén 80-71 állt a táblán. A pénteken 18.30-kor kezdődő visszavágón így megmaradt a Kosársuli esélye a párharc megnyerésére.

Kecskeméti Főiskola – EnterNet Vásárhelyi KS 80-71 (18-11, 16-17, 27-21, 19-22)

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Kecskemét, 20 néző, vezette: Reisz, Domokos, Kovács N.

Kosársuli: Vejinovics 5, Kis G. 5/3, VAS 14/6, Mócsai 2, KUKLA 10,

csere – SCHÉDA 13, CZIBERE 16/12, Szilágyi 2, Grezsa 4, Czuprák

dr. Elek András edző: “A rendkívül szokatlan időpont ellenére jól küzdöttünk, helyenként jól is játszottunk. Nagy kár, hogy irányítóink az ellenfelet segítették. 18 eladott labdával nem lehet meccset nyerni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik