Belföld

Épül a Koronás Park

koronás park (koronás park, )
koronás park (koronás park, )

Egyéb fejlesztések is megvalósulnak idén a 2-es választókörzetben. Többek között gyalogátkelőhelyek készülnek a közbiztonsági program keretében.

Az eddigi legjobb, a város számára ígéretes költségvetésnek nevezte a 2014-es büdzsét Gyóni András, a 2-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. A közbiztonsági tanácsnok sajtótájékoztatón számolt be a területét érintő idei fejlesztésekről, melyek közül a legfontosabb a Koronás Park megvalósítása. Ezen kívül jut forrás intézményi fejlesztésekre és új gyalogátkelők építésére is.

Mint mondta: a városvezetés évek óta igyekezett optimális működést kialakítani, és a teljesíthetetlen helyett fenntartható fejlesztéseket vállalni. Hitelfelvétel helyett a saját bevételek növelésére törekedtek a képviselők, és örömmel fogadták a tavalyi kormányzati támogatásokat, valamint az adósságkonszolidációt.

„A hosszú távú, stabil gazdálkodás fenntartása a fő célunk. 2010 óta a legfontosabb tervezési alapelvünk, hogy a működési költségek fedezzék a működési kiadásokat, a fejlesztések, felújítások pedig saját forrásból és jól irányzott pályázatokból valósuljanak meg, hitel felvétele nélkül. Fontos továbbá, hogy racionálisan kezeljük a képződött tartalékot.” – emelte ki a politikus.

A Koronás Park építése 388 millió forint. Gyóni András igen nagy előrelépésnek tekinti a korábbi Vidámpark területének rendezését.

A 2014-es büdzsé keretében, összesen 80-90 millió forintos költséggel új közbiztonsági program indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik