Belföld

Schiffer legalább egy-két helyre számít

Schiffer András véleménye szerint jó esély van arra, hogy az LMP egy, két vagy akár több képviselőt is delegáljon a Pest megyei közgyűlésbe az októberi önkormányzati választáson. Az LMP társelnöke erről egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bemutatta megyei listájuk első öt helyezettjét.

Schiffer András hangsúlyozta, hogy 2010-ben Pest megyében az LMP-nek nem sikerült “lábra állni”, most viszont “simán” felállították a listájukat. Azt mondta, hogy ha a megyei közgyűlésbe bekerülnek az LMP képviselői, akkor a “régi” pártoknak nehezebb lesz a fejlesztési pénzeket “ellopni, egész pontosan presztízsberuházásokra” elszórni.

Olyan politikát szeretnének képviselni, amelynek során a fejlesztési forrásokat a helyi gazdaság megerősítésére fordítják, mert a megye hátrányosabb helyzetű térségeiben csak így lehet munkahelyeket teremteni – fejtette ki, hozzátéve: emellett ezeknek a forrásoknak egy jelentős részét a természeti erőforrások megőrzésére költenék.

Az LMP olyan mintatelepüléseket is megpróbálna létrehozni, amelyek önállóan látják el magukat energiával. A hirtelen megnövekedett lélekszámú agglomerációs településeken fejlesztenék az oktatási és szociális infrastruktúrát – ismertette Schiffer András.

Az LMP Pest megyei listáját Sepsei Gergely közösségfejlesztő vezeti, utána sorrendben Földi Áron ceglédi önkormányzati képviselő, Lengyel Szilvia volt országgyűlési képviselő, Pálvölgyi Miklós ügyvéd és Mikus Veronika óvodapedagógus következik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik