Szórakozás

Virtuális boltban egyesítette szolgáltatásait a Google

Új virtuális piacteret nyitott a Google keresőóriás.

Az Android Market online alkalmazásboltot, illetve a Google Music és az eBookstore szolgáltatásokat egyesítő Google Play kínálatában digitális zenék, filmek, könyvek és androidos készülékekre szánt appek között válogathatnak a felhasználók.

Az új szolgáltatás révén az internetezők könnyedén hozzájuthatnak a digitális tartalmakhoz, amelyeket ingyenesen tárolhatnak az internetfelhőben. Mint azt Jamie Rosenberg, a Google digitális tartalmakért felelős igazgatója egy blogbejegyzésében ecsetelte: a felhasználók megoszthatják egymással kedvenc könyveiket, zenéiket, filmjeiket és alkalmazásaikat az interneten, illetve androidos okostelefonjaik és táblagépeik révén. “A Google Play teljes mértékben a felhőalapú adattárolásra épül, vagyis a megszerzett tartalmakat az interneten lehet tárolni, bármikor hozzájuk lehet férni, és soha nem vesznek el” – mutatott rá a szakember.

A felhasználók húszezer ingyenesen elérhető zeneszámhoz juthatnak hozzá, és további több millió dalt tudnak megvásárolni. A virtuális bevásárlóközpontban továbbá több mint 450 ezer letölthető alkalmazásból, számtalan filmkölcsönzési lehetőségből és a világ legnagyobb elektronikus könyvtárából válogathatnak az érdeklődők.

Az online bolt digitális kínálata a különböző országokban érvényes terjesztési jogok függvényében alakul majd. A bevezető szakaszban a cég kedvezményekkel fogja népszerűsíteni új szolgáltatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik