Belföld

5 mozdulat, amit elleshet Gyurcsány Jacksontól

Surranó pályán szakított óriásit Gyurcsány Ferenc exkormányfő a vasárnap esti EP-választásokon. Mondhatni, betaxizta pártját Brüsszelbe. A volt szocialista miniszterelnök győzelmét tánccal ünnepelte – erről már szóltunk. De hogy, ebből a táncból miket tanulhat a nagyközönség, arról nem szólt a fáma. Eddig.

Következzen tehát az…

5 mozdulat, amit elleshet Gyurcsány Jacksontól

1. Dáridózás

A kicsit avítt mozdulatsor kombinációja az ütemes tapsolásnak és az úgynevezett váltott fistpumpnak, amikor is Ferenc lazán ökölbe szorított keze néhányat jobbra, sokat pedig balra nyom.

2. Pingvinezés

Természetesen nem udvariatlanságból született az elnevezés, hanem egyszerűen azért, mert ez a pillogó ártatlansággal, bocsánatkérően földre sütött tekintettel megspékelt, némileg feminin totyogás, a közcímben emlegetett madárállat mozgására hasonlít.

3. Helikopterezés

Nyilván semmi köze a VV6-ban megismert pöcspörgetéshez, lévén ezt nem egy meztelen férfi nemi szervvel végzik. A mozdulatsor egy már-már ősi eseménysorhoz kötődik, amikor is az akkor még kormányfő Ferenc, Hugh Grantet meghazudtolva, összemontázsoltatott az Igazából szerelem című film egyik jelentével. A hírhedt helikopterezés mára finomodott, mondhatni leestek róla a fölösleges manírok.

4. Tesztoszteronozás

A pillanat, amikor Klára asszony lába megremeg, hangja elcsuklik. A pártvezérből előtör A FÉRFI, feleségét megragadja, megpörgeti, magához szorítja, ütemre mozog vele. Az egész olyan szép, mint az Oroszlánkirály vége.

5. Menetelés

Részletesen nem is érdemes kielemezni ezt a mozdulatsort, hisz arról szól, ami a DK-vezér valója: a hívek ugrálnak, fotóznak, tapsolnak, Ferenc pedig menetel előre és senki nem tudja megállítani.

 

Jut eszembe: Vadai Ágnes hol van?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik