Tech

Milyen fotómasinával készülnek a legjobb képek?

Lássuk, hogy a legrangosabb sajtófotópályázat nyertesei milyen gépeket használnak!

Nemrégiben kihírdették a World Press Photo 2015 Photo nemzetközi sajtófotóverseny győzteseit, és bizony elmondható, hogy idén is rengeteg gyönyörű, illetve adott esetben elgondolkodtató fotó került a legjobbak közé. De vajon ezeket a kiváló felvételeket milyen fényképezőgépekkel készítették a nyertesek?

A negyvenöt díjazott pályamű közül harmincnyolc tartalmaz olyan EXIF adatot, melyből megállapítható, hogy a felvétel pontosan milyen géppel készült. Ezek alapján elmondható, hogy a World Press Photo 2015 Photo pályázatot egyértelműen a Canon uralja, ugyanis huszonhárom nyertes fényképet ennek a japán gyártónak a masináival készítettek. A második helyen a Nikon található, mely cég gépeivel hét fotó készült, a képzeletbeli bronzérem pedig az Olympusé, ilyen gyártmányú masinával ugyanis két nyertes felvétel rögzítettek. Továbbá egy-egy felvétel Apple, Hasselblad, Leica, Mamiya, Phase One, illetve Ricoh kamerával készült.

Ha konkért típusokat nézünk, akkor a Canon EOS 5D Mark III (tizenegy fotó) található az első helyen, melyet a Canon EOS-1D X (hat fotó), illetve a Canon EOS 5D Mark II (négy fotó) követ a sorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik