Ártalmas, ha elfogyasztjuk az adalékokat tartalmazó élelmiszereket vagy az ilyen növényekkel táplált állatok húsát, tojását. Ezt igazolták a kanadai Sherbrook Egyetemi Kórház szülészeti és nõgyógyászati osztályának kutatói – írja a lap.
A vizsgálaton átesett várandós anyák nyolcvan százalékánál a babák köldökzsinórvérében is kimutatták az egyik, úgynevezett Bt-mérget, amelyet génmódosított növények termelnek saját védelmükre mint növényvédõ szert. Ezzel megdõlt a biotechnológiai cégek éveken át hangoztatott állítása, hogy bármely, az ételben megmaradó genetikailag módosított anyag lebomlik az emésztõrendszerben, és kiürül a szervezetbõl. Miután napvilágra került, hogy az ilyen állítások kitalációk, számos szervezõdés sürgeti a kormányokat, hogy vegyék ki a GMO-kat az élelmiszerláncból – írja a Magyar Nemzet.