Sport

Gyurta Gergely 7., ukrán arany műugrásban

A szerda délutáni döntők első versenyszáma az 1500 méteres gyorsúszás volt.

Ebben a számban indult Gyurta Gergely, aki a hetedik idővel került a döntőbe a középfutamok után. Mellette két olasz, két lengyel, két francia és egy feröeri úszó ugrott a medencébe, utóbbi a második legjobb idővel jutott a fináléba.

Gyurta 50 méternél még elsőként fordult, de ez ebben a számban semmit sem jelent. 200 méter után a negyedik-ötödik helyen haladt honfitársunk, a feröeri diktálta a tempót.

A magyar fiú az egyes pályán menetelt, és magához képest hatalmas tempóval tette ezt a verseny derekán. 850 méter után a vezető négyes elhúzott, miközben a mögötte lévők lemaradtak. Kérdés volt, Gergő melyik bolyhoz csatlakozik.

A feröeri Joensen mögött Pizzetti haladt a második helyen, Rouault a harmadikon. 1100 méter után Gyurta leszakadt, közvetlen vetélytársai viszont a másik oldalon, a 7-es, 8-as pályán úsztak, így nem látta őket.

A feröeri Joensen az utolsó 150 méteren visszaesett, Rouault pedig elképesztő hajrát indított. A francia megnyerte az Európa-bajnokságot 14.55.17-tel, Joensen hazája első úszó érmét szerezte a kontinensviadalon, Pizzetti lett a harmadik. Gyurta végül a hetedik lett 15.19.-es idővel.

Véget ért a mai műugró versenyszám is, a férfiak 1 méteres küzdelme:

A döntő során végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtó ukrán Ilja Kvasa nyerte meg az Európa-bajnokságot. A második helyen a német Patrick Hausding, a harmadikon a spanyol Javier Illana végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik