Nagyvilág

Ítéletidő tombolt az USA-ban

Legalább negyvenheten vesztették életüket szerdára virradóra az Egyesült Államok déli részén, ahol tornádókkal, zivatarokkal és jégesővel kísért viharfront söpört végig.

Az ítéletidő Arkansas, Mississippi, Tennessee és Kentucky államokat érintette a legsúlyosabban. A tornádók teherautókat borítottak fel, háztetőket téptek le, autókat rongáltak meg és fákat csavartak ki. A sebesültek száma csak Tenessee-ben megközelíti a százötvenet.

Tennessee államban, Nashville közelében kigyulladt egy földgázkitermelő állomás, ahol ugyancsak többen életüket vesztették. Jacksonban 15 diák rekedt a Union University egyetem súlyosan megrongálódott kollégiumában, de végül sikerült kimenekíteni őket. Memphisben egy bevásárlóközpont tetejét tépte le tornádó.

Az ítéletidő az előválasztásokat is befolyásolta Tennessee-ben: biztonsági okok miatt több szavazóhelyiséget korábban bezártak.

Mississippi állam északi részén egy autópályán teherautókat borított fel a szélvihar, egy ipari parkon átsöprő forgószél több raktárat is romba döntött. Az Alabama északi részén pusztító tornádó három ember halálát okozta, több ház összedőlt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik