Pénzügy

A pedagógusok szakszervezete azonnal tárgyalni akar

Azonnali tárgyalásokat kezdeményez a PDSZ az új oktatási miniszterrel. A szervezet elnöke bírálta a közoktatási kompetenciamérés lebonyolítását, mivel az szerinte egyheti többletmunkát jelentett a tanároknak, amit semmilyen módon nem honoráltak.

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke közölte, hogy a PDSZ azonnali tárgyalást kezdeményez az új oktatási miniszterrel a kormányprogram közoktatást érintő pontjairól. Várják azoknak sajtóban elterjedt információknak a megerősítését vagy cáfolatát, amelyek a kötelező óraszámok emeléséről, a nyolc évfolyamos gimnáziumok leépítéséről szólnak – mondta el sajtótájékoztatóján a szakszervezeti elnök.

A közoktatási kompetenciamérésről elmondta, hogy volt olyan intézmény, ahol négyszer annyi gyereknek kellett szerdán a felmérést megírnia, mint ahányra szükség volt. Ez a szabályozás szerinte azt jelzi, hogy az iskolákról esetlegesen csalást feltételeznek, mintha nem úgy állítanák össze a dolgozatírókat, hogy az az átlagot tükrözze. Megjegyezte: a dolgozat miatt elmaradt órákat is be kell természetesen pótolni.

A kompetenciamérésen több mint négyszázötvenezer általános és középiskolás diák vett részt, a felmérés célja a tárca meghatározása szerint az iskolák önértékelésének és fejlesztési munkájának segítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik