Pénzügy

Kinevelnék a saját embereiket

Jóval kevesebben terveznek elbocsátást most, mint korábban – olvashatjuk egy friss kutatásban. Emellett egyre inkább foglalkoztatja a cégeket a tehetségmenedzsment kérdése is.

A Képzési Benchmark Felmérésben részt vevő cégek mindössze tizede számolt be arról, hogy az elkövetkező három hónapban elbocsátásra készülne.

A DGS Global Research tanácsadócég által most lezárt kutatásban résztvevő 812 szervezet – amelyek összesen mintegy 380 ezer munkavállalót foglalkoztatnak – úgy vélekednek, hogy a tehetségmenedzsment kérdése elengedhetetlen a szorult helyzetből való kilábaláshoz, és cégek jövőbeli sikerességéhez.

Épp ezért szervezik meg a Tehetségmenedzsment Konferenciát, amelyen a különböző HR-praktikákat ismerhetnek meg a résztvevők – mind a köz-, mind a magánszféra cégeinek képviselőitől. A felsőoktatási szektor, valamint a hazai és külföldi vállalkozások képviselői is bemutatják, hogyan motiválnak válságban, miként fejlesztik a tehetséges dolgozóikat, vagy épp hogyan kezelik a létszámstopot, és hogy gazdálkodnak kevesebb forrásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik