Üzleti tippek

Alkotmánybírósághoz fordulnak a ferihegyi szakszervezetek

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a Budapest Airport (BA) privatizációjáról szóló kormányhatározat érvénytelenítése érdekében a repülőtéri érdekképviseletek – mondta Kovács Zoltán, a Repülőtéri Minibusz-gépkocsivezetők Szakszervezetének alelnöke.

Kováts István, a sztrájkbizottság elnöke bejelentette: a Ferihegyi repülőtéren működő öt reprezentatív szakszervezet közös sztrájkbizottságot alakított. A szakszervezetek átadták a privatizációtól független követeléseiket a munkáltatónak. A menedzsmentnek hét nap áll rendelkezésére a tárgyalásra, ám ha a BA nem veszi komolyan a beadványt, a következő hét napban két órás figyelmeztető sztrájkra is sor kerülhet.

Fórika Ibolya, a BA Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a munkáltató a jogszabályi kötelezettségének megfelelően megkezdi a tárgyalásokat az érdekképviseletekkel. Hozzátette, hogy a szakszervezetek levelére a menedzsment megfogalmazta válaszát és ezt szerdán eljuttatják az érintetteknek.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság elsőfokú határozatában érvénytelennek nyilvánította a Budapest Airport Rt. privatizációs pályázati kiírását, mivel az ÁPV Rt. mulasztást követett el, amikor a pályázati kiírásról nem konzultált az üzemi tanáccsal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik