Élet-Stílus

A válogatott kézilabdások kiállnak Nagy mellett

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai kivétel nélkül mindenben egyetértenek a nemzeti csapatban való szereplést feltételekhez kötő Nagy László megállapításaival.

A sportág barátainak és a magyar szövetségnek (MKSZ) címzett csütörtöki nyílt levelükben jelzik: mindannyian egy irányba húzva, vagyis eredményes válogatottban szeretnének szerepelni.

“Csapatunk összetartó közösség, ezen a tényen nem változtathat semmiféle külső körülmény – írják. – A magunk részéről nem szeretnénk sem botrányt okozni, sem tovább görgetni a „Nagy-ügyet”, viszont az eset felvet problémákat, amelyek megoldásra várnak.”

A januári olimpiai kvalifikációs vb előtt álló kézilabdások hangsúlyozzák, hogy kivétel nélkül mindenben egyetértenek Nagy László megállapításaival, amelyek a válogatott körülményeire, lehetőségeire vonatkoznak. Hozzáteszik: “nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is a megoldások hívei vagyunk: éppen ezért párbeszédet kezdeményezünk a magyar válogatott működési feltételeit, menedzselési kérdéseit illetően a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Szeretnénk, ha mindkét fél őszintén elmondaná a véleményét, de ami még fontosabb: a lehetőségeit és az igényeit is. Bízunk benne, hogy levelünk minél rövidebb időn belül elindítja a változásokat. Érdekünk és célunk közös – az olimpiai részvétel kiharcolása, a magyar kézilabdázás eredményességének és a válogatottak, klubcsapatok által kiharcolt tekintély megőrzése. Ehhez párbeszédre és változásokra van szükség.”

Nagy László, a Barcelona világklasszis átlövője keddi levele szerint azért nem játszik továbbra sem a magyar válogatottban, mert nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetségnek. A 29 esztendős játékos többek között a napidíj mértékét (10 euró/nap, amely nem fedezi a játékosok költségeit) és a biztosítás feltételeit kifogásolta, s leszögezte: amióta tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, semmi sem változott.

A játékos utoljára 2009. június 21-én játszott az együttesben, azóta többször is, különféle indokokkal (például sérülés, fáradtság) lemondta a szereplést, és ez a szituáció egyre kínosabbá vált saját maga, illetve a szövetség, valamint a szövetségi kapitányok számára. Sinka László a válogatott csütörtöki levelével kapcsolatban az MTI-nek elmondta: természetesen mindent meg kell beszélni a játékosokkal, és nem levelezni kell.

“Teljesen normális dolog, hogy kiállnak társuk mellett, mert ez is jelezi, amit Mocsai Lajos szövetségi kapitány is kiemel, hogy Nagy Lászlóra szükség van! Nyugvópontra kell jutni, és reméljük, ez így is lesz.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik