Élet-Stílus

Ellentétes félidők és döntetlen Kölnben

A Köln és a Hoffenheim megosztozott a pontokon a Bundesliga 6. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az előző két bajnokiján gólképtelen 1. FC Köln dominált az első félidőben, és Lukas Podolski révén a vezetést is megszerezte. A válogatott támadó a leshatárról lépett ki a bal oldalon, majd a tizenegyes ponttal egy magasságban a hosszú sarokba helyezett.

Tíz perccel később Josip Simunic révén akár meg is duplázhatták volna előnyüket a „kecskések”, de a kapufa kisegítette a vendégeket. A szünet után összekapta magát a Hoffenheim, és sikerült is egyenlítenie, miután Demba Ba szinte lekopírozta Podolski gólját. A folytatásban is a Hoffenheim játszott fölényben, de újabb gól nem született.

„Két pontot veszítettünk ma este, miután a szezonban az eddigi legjobb félidőnket produkáltuk az első negyvenöt percben, csakhogy nem tartott ki végig a lendületünk” – értékelt Adam Matschyk, a jelenleg 13. Köln középpályása. A Hoffenheim a 3. helyen áll.

Ballack novemberben tér vissza

A Bayer Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler szerint még szűk két hónapig nem állhat csapata rendelkezésére a sérült Michael Ballack. „Reméljük, hogy Michael legkésőbb november közepén újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Csak akkor engedjük játszani, ha sérülése százszázalékosan rendbejött” – mondta Völler.

Ballack szeptember 11-én, a Hannover elleni bajnokin szenvedett sípcsonttörést.


Bundesliga, 6. forduló:
1. FC Köln-Hoffenheim 1-1 (1-0)
Gól: Podolski (17.), illetve Ba (54.)

Szombat:
Bayern München-FSV Mainz, 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg, 15:30
Schalke 04-Borussia Mönchengladbach, 15:30
St. Pauli-Borussia Dortmund, 15:30
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen, 15:30
Werder Bremen-Hamburg, 18:30

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Freiburg, 15:30
Kaiserslautern-Hannover, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik