Élet-Stílus

Ingyen tesztelhető a neten az új MS Office

A kezdeményezés lényege, hogy vásárlás előtt bárki kipróbálhassa a Microsoft Office 2007-et, megtapasztalva annak új funkcióit, mindezt egy internetböngészőn keresztül, a béta 2 változat letöltése és telepítése nélkül.

A Microsoft bejelentette, hogy az interneten elérhetővé teszi a Microsoft Office 2007 tesztverzióját. A múlt hónapban nyilvánosságra hozott Microsoft Office 2007 második bétaverzióját már több mint 2,5 millió ember használja, ezt a tesztet szeretné Redmond kiterjeszteni az internetfelhasználók szélesebb körére.

A Microsoft Office béta weboldalon végülis több lépésben juthatunk el a tesztkörnyezetig. Első lépésben az alkalmazás megvizsgálja, hogy megfelelő böngészőt használunk-e. Az Internet Explorert miután alkalmasnak találta, második lépésként egy plug-int installál a gépünkre, majd egy rövid hálózatellenőrzés után regisztrálhatjuk magunkat a tesztre.

Ezek után tényleg nincs más hátra, mint hogy megpróbáljunk bejutni a tesztkörnyezetbe. Ez nem túl egyszerű, hiszen a világ minden táján több ezren próbálkoznak ugyanezzel. Ha sikerült bejutnunk, egy igényes sablonokkal dolgozó rendszerben találjuk magunkat, ahol az új irodai csomag minden alkotóeleme áttekinthető.

Az online próbaverzión keresztül a felhasználók közvetlenül megismerkedhetnek a termékkel, és megtapasztalhatják, hogy az új változatban miként kezelhetik a dokumentumaikat, szervezhetik meg munkájukat. A netes verzióban tesztelhetők az ismert Office-alkalmazások új tulajdonságai, készíthetünk például prezentációt mintaadatok felhasználásával, küldhetünk e-maileket, és feltölthetünk anyagokat a Microsoft Office SharePoint oldalakra is.

A tesztoldalon 18 termékspecifikus használati utasítás is található, amelyek lépésről lépésre bemutatják a legtöbb Office felhasználói terméket és szervert, köztük a SharePoint Server 2007-et és a Project Server 2007-et.

A legszembetűnőbb új tulajdonság bizonyára az új kezelőfelület lesz, amelynek fejlesztését széles körű felhasználói közvélemény-kutatás előzte meg.

A mai naptól mindenki kipróbálhatja a Microsoft Office 2007 angol nyelvű online tesztverzióját. A hét második felében a tesztverzió francia, német, japán és svéd nyelven is elérhető lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik