Élet-Stílus

Emberhátrányban fordított a Red Wings

A Detroit Red Wings és a Los Angeles Kings egyaránt hazai pályán győzött a Dallas Stars, illetve a New Jersey Devils ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint kedd reggeli játéknapján.

A Detroit ötmeccses sorozatot megszakítva nyert a Stars ellen, amely az utolsó harmad elején még egygólos előnyben volt. A záró harmadban kétszer emberhátrányba került a házigazda, de ebből végül előnyt kovácsolt: előbb Kris Draper, majd Mathieu Schneider ütött úgy gólt, hogy közben egyik csapattársuk a kiállítását töltötte. Dominik Hasek, a hazaiak világklasszis cseh kapusa 20 védéssel járult hozzá együttese győzelméhez.

Los Angelesben a 2-2-es döntetlent követően a szétlövésben a vendéglátóktól a szlovén Anze Kopitar és az orosz Alekszandr Frolov is betalált, így nyert a Kings.

Menesztették a Blackhaws edzőjét

Az elmúlt idényekben vergődő Chicago jól kezdte a mostani évadot, azonban a sérüléshullám miatt utóbbi 15 mérkőzéséből csupán hármat nyert meg, s ezért döntött az elnökség a váltás mellett. Trent Yawney utódja eddigi segítője, a játékosként a Hírességek Csarnokába beválasztott Denis Savard lett.

Savard – aki 1997 óta volt másodedző a Fekete Sólymoknál – hokis karrierje során 1196 találkozón 473-szor volt eredményes és adott 865 gólpasszt is, így összesen 1338 pontot termelt, 18-as számú mezét Chicagóban visszavonultatták.

NHL, alapszakasz
Detroit Red Wings-Dallas Stars 2-1
Los Angeles Kings-New Jersey Devils 3-2 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik