Élet-Stílus

Buena Vista koncert Budapesten

Péntek este a Művészetek Palotájában játszik a Buena Vista Social Club néhány legendás veteránja. Garantált kubai hangulat a Duna-parton.

A Buena Vista Social Club nevét az egész világ megismerte. Az 1996-ban Ry Cooder által összetoborzott veterán kubai muzsikusokból álló projekt bejárta az egész világot, több millió példányban kelt el az album, és azóta az abban részt vevő muzsikusok megérdemelten a világsztárok közé tartoznak. A Wim Wenders által róluk készített dokumentumfilmet a hazai mozik is játsszák a mai napig, de gyakran találkozhatunk vele a különböző tv-csatornákon is.

Mára tucatnyi új lemezzel bővült a Buena Vista Social Clubhoz kötődő muzsikusok repertoárja, és különböző formációkban az egész világ koncerttermeit megtöltik a csapat – még élő – tagjai.

Péntek este Robin Reyes Torres, Guajiro Mirabal, Manuel Galbán, Jesús „Aguaje” Ramos kápráztatja el minden bizonnyal a magyar közönséget. A négy muzsikusból hárman a kubai zene „intézményeivé” vált klasszikus BVSC-formáció tagjai. Cachaito Lópeznek (nagybőgő), Guajiro Mirabalnak (trombita), Jesús „Aguaje” Ramosnak (harsona) és Manuel Galbánnak (gitár, orgona) egyaránt megjelent már szólólemeze e sorozatban, így most egy olyan új koncert előtt állunk, melyet a klasszikus hangvétel és a frissesség, a változatosság és az egységesség egyaránt jellemez.

Erre a koncertre Cachaito López sajnos nem tud eljönni, ezért játszik a bőgőn Robin Reyes Torres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik