Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Bálnajacht luxuskivitelben
Kipárnázott könyvespolc
1 millió euró az ujjak között
Ha azt mondjuk, hogy üvegbe zárt napfény, akkor biztosan valamilyen jófajta tokaji jut az eszünkbe, esetleg egy finom baracklekvár. A napbefőttnek nevezhető találmány azonban nagyjából ugyanígy működik, csak elektromosan. A biológiai változatban a növény alakítja át a napenergiát, amit a gyümölcsben cukorként koncentrál, amit aztán mi emberek borként, vagy lekvárként konzerválunk. A napbefőttben pedig egy napelem alakítja át az energiát, árammá, amit aztán egy akkumulátorban konzervál a töltő.
A befőttesüvegen egyébként nem található kapcsoló, helyette egy szenzor érzékeli, ha besötétedik, és automatikusan bekapcsolja a ledeket. A napbefőtt mellett olvasni ne nagyon próbáljunk, de kerti lámpának, vagy gyerekszobába éjszakai fénynek ideális és energiabarát megoldás lehet.