Élet-Stílus

A Renault utolsó éve az F1-ben?

Egyre bizonytalanabb a Renault-csapat sorsa, a főszponzor, az ING az idény végén nem hosszabbítja meg a partneri viszonyt.

Sötét fellegek gyűlnek a Renault-csapat felett: a 2009-es autó teljesítménye eddig messze elmarad a reményektől, az anyacég óriási profitzuhanást szenvedett el, és milliárdos állami támogatásra szorul, és most kiderült, hogy a főszponzor is távozik az év végén.

A holland pénzintézet, az ING hétfőn bejelentette, hogy a Renault-val a 2007-ben kezdődött hároméves együttműködést a 2009-es év után nem hosszabbítja meg. Az ING-nél egyébként elégedettek a Forma-1-es megjelenéssel – a márkanév globális ismertsége 16 százalékkal nőtt 2007 márciusáról 2008 novemberére -, de a válság miatt ezután már nem futja erre.

Veszélyben a Renault? (MTI/EPA)

Veszélyben a Renault? (MTI/EPA)

A szerződés idei, utolsó évében a cég már 40 százalékkal kevesebbet költ a Forma-1-re. Az ING nemcsak a Renault főtámogatója, de a Török, a Magyar és a Belga Nagydíj névadó szponzora is.

Mivel a Renault elnöke, Carlos Ghosn évek óta ferde szemmel nézi az F1-es projektet, így ha a csapat idén nem ér el nagy sikereket – ami egyelőre valószínűtlennek látszik -, nagyon könnyen elképzelhető, hogy a francia cég kivonul a Forma-1-ből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik