Élet-Stílus

Kiscsillag és Balaton a VilágVeleje fesztiválon

A Gödör Klubban tizedszer megrendezett négy napos programon elő-lemezbemutatót tart a Kiscsillag zenekar, fellép többek között a Csókolom, a Balaton, a PUF és a Ludditák.

Csütörtök az underground és alternatív zenék mutatják meg mi is a veleje a világnak szerintük. A sort az elmúlt években e körben kiugró népszerűségnek örvendő Csókolom kezdi. A Gödör házi zenekara, és az alternatív hőskorból talán egyedül itt maradt Balaton állítólag vadonatúj dalokkal készül, a Kiscsillag pedig elő-lemezbemutatót tart. A reggelig tartó táncról Vida Tóni Tordas Rádió Partyja gondoskodik. Csütörtökön láthatják a nézők a Lábán Rudolf-díjas Pataky Klári Basta Cosí! címet viselő táncelőadását is, amely a változtatás és a változás nehézségeiről szól.

A második napon, pénteken a lendületes rockzenét játszó Kelet-Nyugat kezd, majd Takáts Eszter és a Gumizsuzsi játszik – saját meghatározásuk szerint – elektrik hippi revüt. Utánuk következik a Pál Utcai Fiúk, majd a szentendrei Sajnos Batár keserédes zenéjére lehet bulizni napkeltéig. A pénteki táncos programban az ugyancsak Lábán Rudolf-díjas Frenák Pál Mennono című koreográfiáját adja elő társulata.

A VilágVeleje fesztivál harmadik napján, szombaton az elektronikus tánczenéké lesz a főszerep: fellép a Beat Dis, a The Carbonfools, a colorStar is elő-lemezbemutatót tart, majd DJ Onoff és Curtis táncoltatja a szórakozókat hajnalig. Emellett szerepel a programban a Góbi Rita Társulat Kibábozódás című tánc performansza is.

A záró napon, vasárnap a Budapesti Zsidó Színház tavaly nagy sikerrel játszott Gecy című előadásával indul a program, majd a reggae és a hip-hop szerelmeseinek zenéi következnek. Szerepel a Ludditák, az Irie Maffia, a fesztivál záró zenekara a Knotty Headz lesz.

A fesztiválon levetítik a tavaly elhunyt Dénes József “Dönci” családjának megsegítésére létrejött fesztivál legjobb koncertfelvételeit. E mellett megrendezik a Fiatal Művészek Kiállítását, ahol fotóművészek, grafikusok, festők munkáit mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik