Élet-Stílus

Federer megállíthatatlan a US Openen

Caroline Wozniacki megállította a 17 éves amerikai Melanie Oudint a US Open női negyeddöntőjében. A férfiaknál a svájci Roger Federer továbbra is versenyben van a zsinórban hatodik győzelméért. Mi Fucsovics Márton sikereinek örülhetünk.

Az amerikaiak új kedvencének, a 17 éves Melanie Oudinnak a negyeddöntő jelentette a végállomást a US Openen, miután sima két szettben kikapott a kilencedik helyen rangsorolt, nála mindössze két évvel idősebb dán Caroline Wozniackitól.

„Nagyon erős játékos, semmit sem ad olcsón” – dicsérte legyőzőjét a szupertini, aki elsősorban magát okolhatja a vereségért, tekintve, hogy 43 ki nem kényszerített hibát vétett.

Wozniacki a következő körben, pénteken a hozzá hasonlóan Grand Slam-versenyen először elődöntős Yanina Wickmayerrel csap össze. A belga tinédzser két játszmában győzött az ukrán Katyerina Bondarenko ellen.

A világelső bejutott az elődöntőbe (MTI/EPA)

A világelső bejutott az elődöntőbe (MTI/EPA)

A legutóbbi öt US Openen győztes Roger Federer 12-0-ra alakította a svéd Robin Söderling elleni mérlegét, ezzel bejutott az elődöntőbe, a GS-tornák tekintetében zsinórban 22. alkalommal. A svájci klasszis az első két szettben lemosta a pályáról a riválisát, a befejező két játszma ugyanakkor már szoros volt, egyszer a svéd, egyszer svájci nyert rövidítésben. Federer szettlabda hárítása után tett pont a csata végére.

„Jó, hogy a negyedik szettben sikerült befejeznem a meccset, mert Robin játszmáról játszmára lett jobb és jobb” – magyarázta Federer, aki a döntőért Novak Djokviccsal csap majd össze.

A szerb játékos egy játszmát, a másodikat könnyűszerrel ajándékozta oda a spanyol Fernando Verdascónak, ezzel együtt megérdemelten jutott tovább. A spanyol ugyan több nyerőt ütött (46-32), de több ki nem kényszerített is vétett (58-41).

„Mi volt a baj? Az, hogy Djokoviccsal játszottam. Nagyon jó játékos, egyike a legnagyobbaknak” – mondta Verdasco.

Fucsovics Márton mindkét fronton továbbjutott a második fordulóból az amerikai nyílt teniszbajnokság juniorversenyében. Egyesben az amerikai Evan Kinget verte két szettben, és a tajvani Cseng oldalán párosban is alapidőben, két játszmában diadalmaskodott. A junior lányoknál Babos Zsófia továbbjutott, Susányi Zsófia viszont kiesett párosok versenyében, egyesben ugyanakkor mind a ketten búcsúztak. Babos amerikai, Susányi horvát ellenféltől kapott ki – egyaránt három játszmában.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik