Élet-Stílus

Csütörtökön bejelentik Alonsót?

Német sajtóértesülés szerint a Ferrari még a héten bejelenti, hogy Fernando Alonso 2010-től náluk versenyez. A McLarennél eközben - természetesen tisztán elméleti jelleggel - azt fejtegetik, hogy jól tudnák kezelni Kimi Räikkönent, ha újra náluk versenyezne a finn.

A hétvége óta gyakorlatilag vége a nagy titkolózásnak, a Renault elismerte, hogy Fernando Alonso távozik a csapattól, és a Ferrari, valamint a spanyol is gyakorlatilag csak szó szerint nem mondta ki, hogy jövőre már együtt lesznek.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali vasárnap már cseppet sem ködösített, azt mondta, hogy a jövő évi felállást akár már a héten bejelenthetik: “Lehetséges, bár nem garantált” – mondta az olasz.

Domenicali már tudja (MTI/EPA)

Domenicali már tudja (MTI/EPA)

A német Auto Motor und Sport ennél konkrétabbat tud, a lap arról ír, hogy a nagy bejelentést csütörtökön, Suzukában teszik majd meg, hozzátéve, hogy Kimi Räikkönen ügyvédei a szingapúri hétvégén dolgoztak a finn 2010 végéig érvényes ferraris szerződésének felbontásán.

A 2007-es bajnok minden valószínűség szerint régi csapatához, a McLarenhez térhet vissza, ahol Heikki Kovalainent váltja majd. A wokingi alakulat Kovalainennel egyre elégedetlenebb főnöke, Martin Whitmarsh sem cáfolta, hogy Räikkönen visszatérhet, igaz, konkrétan nem is ismerte el, csak a McLaren jól bevett irányelvét ismételte: a csapat a két legjobb pilótát akarja versenyeztetni. “Kimit a sport egyik legnagyobb tehetségének tartjuk” – tette azért hozzá.

Lewis és Kimi egy csapatban? (MTI/EPA)

Lewis és Kimi egy csapatban? (MTI/EPA)

Ez a gyakorlat korábban okozott már gondokat is, előbb a Prost-Senna-érában, majd jó húsz évvel később Lewis Hamilton és Fernando Alonso párosításánál is. A mercedeses Norbert Haug szerint most meg tudnák oldani a két bajnok versenyeztetését.

“Bármibe is kerül, mindig a két legjobb megszerzésére kell törekedni. Nem hiszem, hogy gond lenne két szupersztár kezelése. Alonso esetében kifelé volt egy kis zajongás, de a csapatnál igazából mindenki tette a dolgát, és meg is kellett volna nyernünk a bajnokságot. Nem a csapatsorrenden múlott a dolog. Ha feltesszük, hogy Alonso nem tartotta volna fel Lewist Magyarországon, nem lett volna büntetés, csak egyetlen pont, és megnyertük volna. Néha ennyin múlik. Egy ponttal elbukjuk, egy ponttal megnyerjük” – magyarázta a német.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik