Élet-Stílus

Le volt vajazva a Renault-ügy

Az FIA egyik vezető tisztviselője azt állítja, hogy a Renault bundaügye és az érte járó büntetés már a tárgyalás előtt eldőlt. Nem akarták, hogy a gyártó távozzon a Forma-1-ből.

Az FIA egyik alelnöke, az arab Mohamed bin Szulajem elárulta, hogy a Renault bundaügye már a tárgyalás előtt eldőlt, a francia gyártó és a felügyelőszervezet a színfalak mögött megegyezett – írja a kimondottan megbízható Pitpass.com.

“Előzőleg megtárgyaltunk mindent, az eredmény pedig mindenki számára kielégítő. Az ítélet igazságos, és mindenki nyert vele” – utalt a Renault kimondottan enyhe, két évre felfüggesztett kizárásos büntetésére a tizennégyszeres arab ralibajnok.

Mosley az ítélethirdetés után (MTI/EPA)

Mosley az ítélethirdetés után (MTI/EPA)

Szulajem, aki az FIA-ban betöltött pozíciója mellett az Egyesült Arab Emírségek autóklubjának elnöke is, a saját régiójának érdekeit is szem előtt tartotta.

“A motorsport mellett az országomhoz is hűnek kellett lennem. Óvnom kellett az Abu-Dzabi F1-es befektetéseket, nagy show-ról van szó, ahhoz pedig csapatok kellenek. Mindenki az F1-ben szeretné látni a Renault-t, ezt az eredményt akartuk” – utalt az idén szezonzáróként bemutatkozó Abu-Dzabi Nagydíjra az FIA-s.

Bár összefüggés nincs, az ügy pikantériája, hogy Szulajem nem egészen fél éve Nelsinho Piquet-hez hasonlóan falhoz vágott egy Renault-t, amikor a csapat dubaji bemutatóján gyorsulási versenyen vett részt az akkor még tesztpilótaként dolgozó Romain Grosjeannal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik