Élet-Stílus

Négymillió Toyota életveszélyes

A japán gyártó története legnagyobb utólagos javítási munkáját kénytelen végrehajtani az Egyesült Államokban. Az ok: beszorulhat a gázpedál.

A visszahívás a Camry, a Prius és az Avalon típusok legújabb modelljeit, továbbá két terepjárót, a Tacomát és az Avalont érinti, valamint három Lexus-típust, az ES350-est, az IS250-est és az IS350-est.

A visszahívás oka, hogy a gázpedál beszorulhat a vezetőoldali padlószőnyegbe, és balesetet okozhat. A gyanú szerint ez a hiba okozhatta egy négyfős család halálát a múlt hónapban Kaliforniában. Az utasok a baleset előtt felhívták a 911-et, hogy autójuk – egy idei gyártmányú Lexus ES350-es – gázpedálja beragadt, és óránként 190 kilométeres sebességgel száguldanak.

A Toyota azt javasolta az érintett modellek tulajdonosainak, hogy vegyék ki a vezetőoldali szőnyeget, és egyelőre ne tegyenek be másikat helyette. Ez a japán gyár történetének legnagyobb visszahívása az Egyesült Államokban. Eddig egy 2005-ös visszahívási akció volt a rekord, az 900 ezer autót érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik