Élet-Stílus

Egy 17 éves tini nagy sikere a US Openen

A US Open csütörtöki játéknapjának legnagyobb meglepetését a mindössze 17 éves amerikai Melanie Oudin produkálta azzal, hogy elbúcsúztatta az orosz Jelena Gyementyjevát. A nagymamáját gyászoló szerb Jelena Jankovic is kiesett.

A mindössze 17 éves, a világranglistán 70. amerikai játékos szetthátrányból győzte le a nála sokkal esélyesebb Jelena Gyementyjevát, aki korábban háromszor is elődöntős volt a US Openen, tavaly is a legjobb négy közé masírozott. Most viszont már a második fordulót követően kénytelen volt búcsúzni.

„Ellenfelem bátran és agresszíven játszott, láthatóan élvezte a légkört és a közönség támogatását. Nagy jövő előtt áll…” – dicsérte legyőzőjét Gyementyjeva. Oudin győzelmének értékét növeli, hogy sérülten fektette két vállra az egyik favoritot, a mérkőzés közben bal combját fájlalta, és emiatt ápolást is kért.

„Nem tudok mit mondani, olyan izgatott vagyok, legfeljebb csak annyit, hogy nagyon boldog” – magyarázta az amerikai tini, aki nem felejtette el megköszönni a lelkes közönség buzdítását.

Gyementyijeva fejet hajtott Oudin előtt (MTI/EPA)

Gyementyijeva fejet hajtott Oudin előtt (MTI/EPA)

Gyementyjeva mellett az ötödik helyen rangsorolt Jelena Jankovic is kiesett, ő a kazah Jaroslava Svedovától kapott ki három szettben. A döntő „menetet” rövidítésben bukta el. Jankovics a mérkőzést követően elmondta, hogy nagymamája szerdai halála miatt nem tudott kelőképen összpontosítani.

„Nagyon igyekeztem, megpróbáltam a legjobbamat nyújtani, de nem sikerült. Szomorú voltam, bevallom, nem igazán tudtam a mérkőzésre figyelni” – mondta a tavalyi döntős szerb teniszező.

Női egyesben a többi esélyes már sikerrel vette az újabb akadályt, jóllehet, a világelső, első kiemelt orosz Dinara Szafinának – akárcsak az első fordulóban – a német Kristina Barrois ellen is szetthátrányból kellett kiharcolni a győzelmet.

A férfiaknál valamennyi csütörtökön pályára lépett kiemelt bejutott a harmadik körbe. A negyediként rangsorolt szerb Novak Djokovic, az amerikai Andy Roddick (5.), az orosz Nyikolaj Davigyenko (8.) és a spanyol Fernando Verdasco (10.) egyaránt alapidőben, három szettben búcsúztatta ellenfelét.

A Roland Garroson finalista a svéd Robin Söderling csak 16 percet volt a pályán, 2:0-ás vezetésénél ugyanis ellenfele, a spanyol Marcel Granollers feladta a második fordulós mérkőzést.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik