Élet-Stílus

Mégis lesz mozi Esztergomban

Cáfolta a filmszínház megszüntetéséről szóló híreket az esztergomi önkormányzat. Ideiglenesen az egykori zsinagógában üzemelhet a művészfilmeket bemutató mozi.

Korábban Kárpáti György, a mozit üzemeltető Mozinet Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a városi filmszínházként működő Bajor Ágost Kultúrmozgót be kellett zárni, mert az önkormányzat nem vállalja a közel tízmilliós átköltöztetés költségét. Az önkormányzat közleményben cáfolta a hírt, amelyben leszögezi, hogy Esztergom tovább üzemelteti az úgynevezett Zöldházból kiköltöző művészmozit.

A korábbi üzemeltetőtől azonban megválik a város. Meggyes Tamás polgármester úgy döntött, hogy a város a továbbiakban saját művészeti szervező cégével oldja meg az üzemeltetést.

Az egykori esztergomi Zsinagóga épülete egyelőre ideiglenes vetítési lehetőséget nyújt, Meggyes Tamás ehhez hozzáfűzte: „folyik az új művelődési központ tervezése és engedélyezése. A zsinagógát felújítjuk és bővítjük. Ekkor gondoskodunk a mozi végleges helyéről, addig is, két, legfeljebb három hét költözési szünet után újraindulnak a vetítések a moziban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik