Élet-Stílus

F1: nem változik a szezonnyitó eredménye

A Toyota-csapat visszavonta fellebbezését az Ausztrál Nagydíjon Jarno Trullit a dobogóról a 12. helyre száműző büntetés ellen.

Az Ausztrál Nagydíj végeredménye a futamot követően büntetés miatt változott. A versenybírók a harmadik helyen célba érő Jarno Trullit a bokszutca-áthajtásnak megfelelő 25 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért egy pályaelhagyást követően a biztonsági autó mögött, sárga zászlók mellett visszaelőzte Lewis Hamiltont.

A büntetés miatt az olasz veterán a harmadik helyről a tizenkettedik pozícióba csúszott vissza, míg Hamilton a harmadik helyre lépett előre.

Lemondtak a dobogós helyről (MTI/EPA)

Lemondtak a dobogós helyről (MTI/EPA)

A Toyota az eset után fellebbezést jelentett be, de utólag meggondolták magukat, ugyanis a sportszabályzat szerint a bokszutca-áthajtásos büntetés – ebben az esetben a plusz 25 másodperc – utólag nem vonható vissza. Tavaly ugyanilyen okból dobta vissza az FIA döntőbírósága a Lewis Hamilton nagy vitát kavart belgiumi büntetése elleni fellebbezését.

“Ennek alapján a Toyota Motorsport úgy látta, hogy nem lenne értelme továbbvinni az ügyet” – közölte a csapat, amely most hétvégén, Malájziában ismét bizonyíthatja, hogy tudja tartani a lépést az éllovasokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik