Élet-Stílus

Murray nyert Miamiban

Andy Murray egy sima és szoros szettben verte a szerb Novak Djokovicsot kilencmillió dollár összdíjazású miami tenisztorna férfi egyes döntőjében.

Andy Murray – aki először nyert Miamiban – idei harmadik, pályafutása 11. tornagyőzelmét gyűjtötte be egyesben, egyúttal 3-4-re alakította a Djokoviccsal szembeni mérlegét – legutóbbi három meccsén ő fogadhatta a gratulációkat…

A 21 éves skót játékos az első szettet simán húzta be, 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, végül 6:2-vel került lépéselőnybe.

A folytatásra feljavult a szerb teniszező, 4:1-nél és 5:2-nél levegőben lógott az egyenlítés, Murray azonban zsinórban öt gémet nyerve pontot tett a csata végére. A skót játékos 605,500, Djokovics pedig 295,500 dollárral gazdagodott.

Murray két szettben „végzett

Murray két szettben „végzett” Djokoviccsal… (MTI/EPA)

„Az első szettben egyértelműen jobb volt, a második játszmát viszont megnyerhettem volna, több lehetőségem is volt rá, de nem jártam sikerrel” – magyarázta a vesztes fél, Djokovics.

„Novak, Rafa Nadal és Roger Federer mind a hárman nagy játékosok, éveken keresztül uralták a nagy tornákat. Jó csatlakozni hozzájuk, s remek érzés győztesként zárni egy ilyen viadalt” – mondta Murray.

Miami, férfi egyes, döntő:
Murray (brit, 4.)-Djokovics (szerb, 3.) 6:2, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik