Élet-Stílus

Armstrongot letilthatják a Tour de France-ról

Lance Armstrong, az amerikaiak hétszeres Tour de France-győztes kerékpárosa úgy véli: a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) az együttműködés megtagadása miatt letiltja őt a júliusban esedékes Francia körversenyről.

„Nagy valószínűséggel nem fogják megengedni, hogy elinduljak a Touron. Ez rendkívül fájdalmasan érint, mivel nagyon szeretem ezt a versenyt” – nyilatkozta lemondóan Lance Armstrong.

A három és fél éves kihagyás után idén visszatért kerekest – akit három hete műtöttek kulcscsonttöréssel – március 17-én akarták ellenőrizni a Beaulieu-sur-Merben lévő edzőtáborban, ám ő 20 percet késett. Ez idő alatt ugyanis lezuhanyozott, amíg asszisztensei megvizsgálták az AFLD-ellenőr papírjait.

A korábbi hétszeres győztes lemaradhat a Tourról (MTI/EPA)

A korábbi hétszeres győztes lemaradhat a Tourról (MTI/EPA)

Később kiderült, hogy a három minta egyikében sem találtak tiltott szert, ám a tesztet elvégző orvos jelentésében kiemelte: „a versenyző nem tisztelte azt a kötelezettséget, amely szerint közvetlen és folyamatos megfigyelés alatt kell állnia”.

A texasi sztár azóta már hangot adott elégedetlenségének, kiemelve, hogy szeptemberi visszatérése óta már 23-szor ellenőrizték, de a franciák alighanem pikkelnek rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik