Élet-Stílus

Bern – medvék és jazz

Bern legjelentősebb turisztikai attrakciójának az Óratorony számít. Az 1530-ban készült időmérő szerkezet – amelyhez egy asztronómiai óra és egy medvefigurákból álló órajáték is kapcsolódik – a város első jelentős órája volt, évszázadokon keresztül ehhez igazították a város többi óráját.

Érdemes tekeregni a Világörökség részét alkotó óvárosban, ahol gótikus műemlékek (például a Münster székesegyház) és szoboralakokkal díszített kutak (például Igazság-kút, Zähringer-kút) között visz az út. Sőt itt található Európa leghosszabb fedett bevásárlósétánya, így akár még rossz időben is végigsétálhatunk a város egyik végéből a másikba anélkül, hogy megáznánk. Egy-egy fárasztó szurkolás után nyugodtan megpihenhetünk az Aare folyó mentén elhelyezkedő, ritka rózsa- és rhododendronfajtákkal büszkélkedő Rózsakertben, vagy a közel 350 különböző állatfajtának otthont adó Dählhölzli Állatkertben.

Bern – medvék és jazz 1

A két hokimeccs közben akár jazzkoncerteken és az Auto Emotionen nevű autókiállításon is felfrissülhetünk. A tuning, az exkluzív autók és motorok, valamint a motorsport iránt érdeklődőket az Auto Emotionen várja a berni expo területén (április 24-26. között), míg a jazzmuzsika kedvelőinek a Nemzetközi Jazzfesztiválon a helyük. A március közepén kezdődött koncertsorozaton, amely még áprilisban és májusban is javában tart, olyan előadók muzsikáját élvezhetjük, mint Lee Konitz és a Gil Goldstein kvartett, a Gonazalo Rubalcaba kvartett, a Tania Maro trió, Ahmad Jamal és a Pharoah Sanders kvartett.

http://www.berninfo.com/de/
http://www.bern.ch/weiche-en
http://bern.lap.hu/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik