Élet-Stílus

Mégsem perlik a NOB elnökét

Walter Mayer csütörtökön visszavonta a Jacques Rogge és Dick Pound ellen benyújtott bírósági keresetét - jelentette be Christian Pilz, az osztrák síedző ügyvédje.

A biatlonosok korábbi szakvezetője rágalmazás miatt perelte be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét, mert Rogge egy interjúban azt állította, hogy “Mayer az az ember, aki doppingügyben a szálakat mozgatja.” Hasonló értelmű kijelentést tett Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) irányítója is.

Elemzők szerint a tréner csütörtöki lépésével jelentősen nőttek a rendezési esélyei Salzburgnak, a 2014-es téli játékokra pályázó osztrák városnak.

Mayer tavaly annak ellenére meglátogatta az osztrák biatlon válogatottat a torinói téli olimpián, hogy korábbi doppingbotránya miatt kitiltották a játékokról. Felbukkanását rendőrségi razzia követte a csapat szállásán. A rendőrök szerették volna Mayert is kihallgatni, a tréner azonban megpróbált megszökni Olaszországból. Az ittasan száguldó edző az első ellenőrzési ponton még áttört, csak akkor kapták el, amikor a megfékezésére az úton keresztbe állított rendőrautóba rohant.

Mayert előállították, majd a klagenfurti ügyészség kérésére pszichiátriára szállították. A rendőrség feljelentése nyomán bírósági eljárás indult ellene, de január 24-én felmentették, mert az indoklás szerint tavalyi olaszországi ámokfutása idején nem volt beszámítható állapotban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik