Élet-Stílus

Szent a béke a Mayweather-családban (videó)

Szenzáció: nem csak hogy kibékült egymással, hanem össze is fogott Oscar De La Hoya ellen napjaink legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather Jr., s édesapja, az idősebbik Floyd, aki egészen az év elejéig az Aranyfiút edzette, s eddig szóba sem állt fiával!

Mégis ott lesz a ring mellett május 5-én a néhány hete “mellőzött” Floyd Mayweather Sr. Mint ismeretes, De La Hoya, saját elmondása szerint a Mayweather családon belüli békesség érdekében váltotta le mesterét a Manny Pacquiaót is edző Freddie Roach-ra, sokak szerint azonban az idősebbik Floyd kétmillió dolláros követelése okán vált el a mester és a tanítvány útja – bár Roach állítólag még kétmilliónál is többet keres Oscar exkluzív felkészítéséért.

Akármi is áll a dolog hátterében, a 11 állomásból álló, a május 5-ei szupermérkőzést népszerűsítő rendezvénykörút Las Vegas-i állomásán ismét robbant a bomba: napjaink legjobb ökölvívója, a Kis Floyd és apja, akivel jó néhány évvel ezelőtt olyannyira összevesztek, hogy állítólag nem is beszéltek egymással, most kibékültek! Sőt: ha hinni lehet a sajtótájékoztatón elhangzottaknak, apja és fia összefogott Oscar De La Hoya ellen!

Szent a béke a Mayweather-családban (videó) 1

Újra együtt a Mayweather-család (profibox.hu)


Az idősebbik Floyd szokásos módon rébuszokban beszélve lépett a pódiumra, s versformába bújtatott mondandójával Oscar új mesterét, Roach-ot szidta, akit egy viccnek, egy másodosztályú edzőnek titulált. Ezt persze Roach sem hagyta szó nélkül: “Alig várom már, hogy elkezdődjön a felkészülés Puerto Ricóban. Május ötödikén új bajnokot avatunk!”

Az apjával összeölelkező Floyd Jr. persze azonnal üzent ellenfelének: “Lehet, hogy az édesapám mégis ott lesz a sarokban… csakhogy nem a tiédben! Minden kapcsolatban vannak jó és rossz periódusok, az édesapám azonban mindig az édesapám marad. Egy napon valamelyikünk el fogja temetni a másikat. Ha eljön az idő, együtt fogok csatába menni az apámmal!”
De La Hoya kifejezetten örült a váratlan eseménynek: “Örülök, hogy végre sikerült összebékítenem a Mayweather famíliát, ennek így kellett történnie.”

Azt persze senki sem jelentette ki, hogy mostantól az idősebbik Floyd készíti fel a fiát a boksztörténeti csatára, a veretlen ökölvívó jelenlegi mestere, Roger Mayweather azonban még mindig börtönbüntetését tölti, bár a csata előtt minden bizonnyal kiszabadul.

Úgy tűnik tehát, hogy az idősebbik Floyd neve mégis húzóerő lesz a május 5-ei csata népszerűsítésében, csak nem negatív, hanem a családi összetartás szempontjából pozitív előjellel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik