Élet-Stílus

Ismét Guerrero a pehelysúlyú bajnok

A fiatal amerikai Robert Guerrero a hazai közönség előtt ringbe lépő dán Spend Abazi legyőzésével visszaszerezte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) pehelysúlyú övét, amit tavaly veszített el.

A 23 éves Robert Guerrero szeptemberben idő előtti győzelemmel szerezte meg az IBF pehelysúlyú világbajnoki övét, azonban mindössze két hónapig örülhetett a sikernek: novemberben ugyanis a mexikói Orlando Salido ellen el is veszítette a címet. Salido vérében azonban illegális szerek nyomaira bukkantak, ezért annak ellenére megfosztották trónjától, hogy egy független laboratórium saját vizsgálatában nem talált doppingolásra utaló jeleket.

A felszabadult övért péntek este, a koppenhágai Falconet Centret-ben a helyi reménység, Spend Abazi és Guerrero küzdött meg, akinek rekordjában a doppingügy ellenére is megmaradt a Salido elleni vereség, azaz fura módon nem semmisítették meg a “vesztes” csata végeredményét. Dániában ugyanakkor látványos sikerrel feledtette tavalyi kudarcát: a helyi sztárt már az első menetben megrendítette gyors és pontos bombáival, a harmadikban pedig egy jó ütemben indított balegyenessel a padlóra is küldte a riválist.

Ugyanez az ütésfajta küldte le a dánt az ötödik menetben is, és a meccs egyoldalúsága a következő két felvonásban sem változott, ráadásul Abazi szájában csúnya seb keletkezett, ezért a ringorvos tanácsára a kilencedik menet elején leállították a csatát. A győzelemmel Guerrero 20-2-1-ra és 13 KO-ra igazította a rekordját, és remek teljesítménnyel bizonyította, hogy novemberi szereplése – a maga részéről – csak egy kisiklás volt. A helyi kedvenc Abazi a második vereségét szenvedte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik